V každé české kuchyni lze narazit nejčastěji na tři druhy přístrojů od výrobce ETA. Na lehké a levné ruční šlehače, praktické tyčové ponorné mixéry a v omezenějším množství i kuchyňské roboty. Každý z těchto produktů má svůj specifický účel a nelze jeden nahradit jiným. Zatímco ručním šlehačem umícháte nadýchaný bílek, tak k rozmixování surovin na pomazánku nebo ovoce a zeleniny na přesnídávku mnohem lépe poslouží tyčový mixér. A budete-li péct cukroví nebo dort, tak jistě sáhnete po robotu. Každý z těchto přístrojů má své nepostradatelné místo v domácí kuchyni a je určen k jinému účelu. Proto velmi pečlivě vybírejte z následujících kategorií.
Ruční šlehače lze rozdělit do dvou kategorií. Ruční šlehače bez mísy a s mísou. Bez mísy jsou značně levnější a celkově i všestraněji použitelné. Jedná se o pouhé tělo přístroje a dvě šlehací metlice. Dle toho, jakou typovou řadu si vyberete, tak může být součástí i další sada metlic. U šlehače je třeba ohlídat jen dva parametry - aby byl dostatečně lehký (do 1.5 Kg) a aby měl minimálně tři rychlosti. Vše ostatní můžete podřídit jen a pouze ceně a vybrat si ten nejlevnější.
Vyspělejší formou jsou šlehače s otočnou mísou. Jedná se o ten samý přístroj jako v předchozím odstavci. Ale je dodáván společně s dalším příslušenství - především držadlem a otočnou mísou. Tento přístroj můžete posadit na mísu a využívat jako plnohodnotný robot, který naprosto sám zajistí dokonalé promíchání či ušlehání celé směsi. Případně jej můžete z nástavce vyjmout a využívat v kuchyni samostatně. Máte-li rádi vaření, tak se určitě vyplatí zainvestovat do této kategorie.
Jedná se o menší alternativu ke klasickým robotům, které slouží k bleskovému rozmixování a nasekání surovin. Jsou mnohem skladnější s díky své mobilitě je i práce rychlejší. Tyto přístroje se používají především k mixování, drcení, šlehání a sekání surovin. Vyrobíte s nimi chutné a zdravé přesnídávky, krémové polévky a i výtečné pomazánky a paštiky. V mnohých prodejnách lze najít různé typy. Největším rozdílem je dodávané příslušenství, cena a váha přístroje. Pokud se chystáte šlehač využívat častěji je nutné si dát pozor na hmotnost - ideální je pod 1 Kg. Pokud není součástí balení mísa, lze využít jakoukoliv nádobu z vybavení kuchyně. Je však nutno dbát na upozornění výrobce - ne vždy je zaručeno nepoškození (nepoškrábání) mísy.
Kuchyňské roboty jsou velmi vyspělými pomocníky v kuchyni. Bez jejich pomoci si nedovedeme představit přípravu mnohých pokrmů - například pečení cukroví, dortů, odšťavňování, přípravu zmrzliny nebo úpravu ovoce a zeleniny. Co se týče značky ETA, tak v této kategorii nemá mnoho zástupců. Veškeré tyto úkony již vložil do šlehačů s mísou a různých jeho variacích. I tak ale lze najít pár vhodných kandidátů právě od této české značky.